Toon menu

Dance for health: dansen met reuma op 11 oktober

12 oktober is het elk jaar weer wereldreumadag. Daar staat de reumavereniging elk jaar graag bij stil……….maar dit jaar gaan we erbij dansen!

 

Misschien denk je: kan dat wel met reuma?  Ja,  dat kan, je kunt zelfs zittend op een stoel dansen. En dat kun je nu, zittend of staand, zelf uitproberen.

 

Op dinsdagavond 11 oktober kun je meedoen met een workshop dansen, volgens de methode van “Dance for Health”. Ben je alvast benieuwd, dan kun je op internet eens kijken naar het filmpje van een vrouw met reuma die meedoet aan “Dance for Health” in Rotterdam.

De Stichting “Dance for Health” werd in 2012 opgericht door Marc Vlemmix en Andrew Greenwood. Marc is naast gepassioneerd dansliefhebber, ook parkinsonpatiënt. Andrew komt uit de danswereld en werkte als balletmeester.logo-dfh-dfh Samen hebben zij een methode ontwikkeld waar mensen met Parkinson, MS of reuma  door dans zich beter en vrijer gaan bewegen. En dansen is natuurlijk ook gewoon een leuke manier om te bewegen.

 

Waar en wanneer: In De Brug in Reeuwijk ben je 11 oktober om 19.30 uur van harte welkom. Natuurlijk drinken we samen eerst wat en is er wat lekkers bij je kopje thee/koffie. Daarna is er de dansworkshop, gegeven door een docent van Dance for Health. Je kunt meedoen in een stoel, of staande (of allebei een beetje) wat voor jou mogelijk is. Na de workshop is er nog een hapje en een drankje. Uiterlijk 10 uur sluiten we de avond af. Doe je mee? Dan moet je je wel even opgeven (vóór 5 oktober). Je krijgt dan ook de info over betaling.

Kosten: (inclusief de consumpties) voor leden van de Reumavereniging Gouda e.o. 7,50 euro, niet leden betalen 15 euro. Je betaling dient uiterlijk 5 oktober op de rekening van de Reumavereniging te staan.

Opgeven: laat je contactgegevens achter via het contactformulier. Dan krijg je de persoonlijke uitnodiging met ook alle betalingsgegevens.

Als deze manier van bewegen goed bevalt wil de Reumavereniging bekijken of het mogelijk is een langere cursus met wekelijkse lessen, speciaal voor mensen met reuma, in Gouda of omgeving te gaan organiseren. Liefst voor in de avonduren.