Toon menu

ReumBlog uit het Groene Hart: Ruzie

Door Renate Visser, Gouda, november 2017

 

Het is stralend nazomerweer, de stad met haar mooie terrasjes lonkt, de winkels hebben pre sale.. Meneer Bechterew zoals ik mijn aandoening in de regel aanspreek, heeft hier ook kennis van genomen en gaat met mij in discussie….

 

‘’Zeg schatje, doe dat rondje over de markt nu maar een andere keer, ik wil wat quality-time met jou”.
‘’Nee meneer, je kan de pot op, als ik over de Markt wil lopen, dan doe ik dat, daar heb jij helemaal niets over te zeggen!’’…

Onze gekromde ‘vriend’ komt snel met een weerwoord.  ”Prima, dan ga jij lekker de stad in, maar op één voorwaarde, dat we samen gaan, ik wil je zo graag voor mijzelf, het is al weer te lang geleden’’.. (Lees gisteren en vannacht)

‘’Bechterew houd je kop, ik ga NU weg en jij bemoeit je er niet meer mee! En nu wegwezen!’’

 

Ik pak mijn tas en ga richting de stad. Ondertussen blijft meneer doorzeuren. ‘’Nou, schat, doe eens niet zo kinderachtig, wij horen bij elkaar’’.

‘’Ik dacht het niet Bechterew, we zijn gisteren al de hele dag samen geweest, en ook een lange onrustige nacht erachteraan, ik wil tijd voor mijzelf, zonder jou”.

Even is het stil. Ik duik de winkels in, en denk werkelijk dat ik meneer B van me heb afgeschud. Na het winkelen loop ik richting de terrasjes voor een lekker drankje. Ik heb een zonnig plaatsje uitgezocht, maar opeens duiken er 2 gasten op. De een ken ik helaas maar al te goed, maar naast hem staat een meneer met een hamer.  ‘’Zo, gezellig hè mijn lief, trouwens deze kerel naast mij, is ‘man met de hamer’, een goede vriend van me. Hij is regelmatig bij jou en mij thuis, dus ik vind een officiële kennismaking wel zo gepast’’.

Maar dan kent hij mij nog niet. Ik ros er wat pijnstillers in en sla meneer Bechterew en ‘man met de hamer’ voor heel even knock-out…     Zo, proost

(bron: Kijkwijzer)

kijkwijzer

Wordt vervolgd..

 

Om de beurt (en pakweg om de maand)  schrijven Renate Visser (Gouda) en Celeste Stiphout* (Waddinxveen) de Reumablog uit het Groene Hart. Te gast deze keer: Magda van Roon

De ReumaBlog geeft de belevenissen en meningen weer van de schrijvers, niet van de Reumavereniging. eerder verschenen Blogs lees je hier.

Wil je reageren? Dat kan. Via onze contactpagina of, voor leden, op het forum.
* Celeste Stiphout is een pseudoniem.