Toon menu

Besturendag Reuma Nederland

Op 13 april 2019 vond de besturendag van Reuma Nederland plaats in Maarssen. Vanuit Reumavereniging Gouda e.o. is een afvaardiging hierbij aanwezig geweest.

 

Vanuit Reuma Nederland werd aandacht besteed aan de onderzoeken die zij de komende tijd financieel zullen gaan ondersteunen. Ook werden er diverse wijzigingen kenbaar gemaakt met betrekking tot de regiocoördinatoren van de collecte.

 

Reuma Nederland heeft een klankbordgroep gevormd met bestuursleden van diverse reumaverenigingen met de vraagstelling hoe de samenwerking tussen de verenigingen en Reuma Nederland er de komende jaren uit zou moeten zien. Alle besturen ontvangen binnenkort een vragenlijst met dezelfde vraagstelling en op 14 september 2019 zullen de uitkomsten worden gepresenteerd.

 

Dr. S. Mechiel Korte gaf een presentatie van zijn onderzoek naar reuma en vermoeidheid. Dit onderzoek richt zich op veranderingen in de hersenen die kunnen optreden bij mensen met reuma. Bent u geïnteresseerd in dit onderzoek dan kunt u hier alles over vinden op de website www.reumabrein.com.