Toon menu

ReumaBlog uit het Groene Hart: De knoop is doorgehakt

Door Renate Visser, Gouda, november 2019

 

Na de wijze woorden van mijn vriendin dat ik niet langer mijn kop in het zand moet steken, bel ik de eerstvolgende dag de reumatologie om een afspraak te maken. Ik wil nu spijkers met koppen slaan en niet meer uitstellen.

 

Ik kan snel terecht en neem een vriendin mee. Zo heb ik een stok achter de deur voor het geval ik alsnog wil terug krabbelen..

 

Ik zit bij de reumatoloog en vertel hem dat ik besloten heb de infliximab* een kans te geven. Ik zie werkelijk de opluchting op zijn gezicht.

De reumatoloog vraagt me wat me nu werkelijk heeft overgehaald het toch te doen…

Ik vertel hoe ik ben gaan beseffen dat ik zo ook niet verder kan en geen zin heb in schade die niet meer te overzien is, en dat ik nog in de ‘gelukkige positie’ ben om te kunnen kiezen..

Alhoewel dat laatste niet helemaal waar is; als ik werkelijk een keuze zou hebben dan zou ik dat infuus lekker links laten liggen.. en het beperken tot een ’snoepketting van wat pillen’ [sarcasme-modus uit].

 

En we gaan doorrr..

Ik krijg een mantoux prik en bloedonderzoek om te checken of ik geen TBC of ander ‘gezelligs’ onder de leden heb die op het laatste moment nog roet in het eten kunnen gooien richting infuus.

 

En hoera, alle uitslagen zijn in orde!  De eerste 3 infusen worden ingepland.

Jetzt geht’s los!

 

 

 *infliximab is een stevig medicijn om Bechterew en Crohn af te remmen en gaat alleen via een infuus.