Toon menu

ReumaBlog uit het Groene Hart: De kop is eraf

Door Renate Visser, Gouda, mei 2020

 

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik ben gestart met de Infliximab. De ziekteactiviteit van de Bechterew en Crohn liep steeds verder op en doorgaan zonder dit medicijn ‘werd het gewoon niet’.

 

Ik begon met een opstartschema van 3 infusen binnen 6 weken om een medicijnspiegel op te bouwen en daarna om de 8 weken een vervolginfuus.

Na het eerste infuus merkte ik binnen een paar dagen al wat verschil.

Ik sliep langer en dieper. Ik ben werkelijk onder de indruk van het middel! Nu al? Ja.

En de bijwerkingen? Behalve dat ik sneller verkouden ben, in het algemeen een lagere weerstand heb en wat vatbaarder ben voor infecties, ervaar ik weinig bijwerkingen.

 

Na deze 3 infusen kwam ik op controle bij de reumatoloog en de maagdarmleverarts (MDL).

(Tromgeroffel)  EINDELIJK waarden waar ik mee thuis kan komen!

De Bechterew en Crohn worden afgeremd.

In de praktijk merk ik dat aan minder stijfheid, beter kunnen (trap)lopen, makkelijker fietsen, beter slapen want minder nachtelijke rugpijn, minder diarree, en op de lange termijn minder schade…

Daar doe ik het voor, driewerf hoera!     

 

Met alle resultaten komt ook het inzicht dat ik veel eerder met dit medicijn had moeten starten, want bovenstaand duo ontspoorde veel harder dan ik aan mijzelf wilde toegeven.

Het is alsof ik, nadat de glazenwasser is geweest, door het schoongewassen raam naar buiten kijk, en dán pas besef dat ik de beste man of vrouw al veel eerder had moeten bellen.

 

Is de ziekte weg? Nee. Al heb ik wél mijn momenten gehad dat ik werkelijk dacht dat de twee ‘voorgoed uit hun holen waren gerookt’ en ‘het dus allemaal wel meeviel en we heus wel weer konden stoppen met dat infuus’. Ja hoor Renaat, tuurlijk. Ik grinnik om mijn eigen dwaze gedachten.

 

Nadat ik dit zeer briljante (lees heul dom plan) subtiel aankaartte bij een vriendin en die mij even met mijn neus op de feiten drukte, ging het plan om te stoppen richting prullenbak. Natuurlijk gaan we niet stoppen met dit medicijn. Mijn lijf heeft dit medicijn keihard nodig.

 

Word DV vervolgd!!!