Toon menu

Meld bijwerkingen van medicijnen bij een corona-infectie

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) roept patiënten met een corona-infectie op om bijwerkingen van medicijnen te melden. Zowel bij medicijnen voor de behandeling van een corona-infectie, als medicijnen voor andere aandoeningen. Ook zorgverleners die medicijnen off-label voorschrijven of toepassen bij patiënten met COVID-19, worden opgeroepen bijwerkingen te melden.

 

Heb je een corona-infecte (gehad) en ervaar(de) je tijdens de ziekte nieuwe of andere bijwerkingen van je gewone medicijnen? Ook dan is het belangrijk deze te melden. Medicijnen die je voor de behandeling van de corona-infectie kreeg, kunnen namelijk invloed hebben op je andere medicijnen. Of andersom. Meer kennis over eventuele nieuwe bijwerkingen van je medicijnen door behandeling van het coronavirus, helpt om beter inzicht te krijgen in de veiligheid van middelen die ingezet worden bij het bestrijden van het virus. En bij het bewaken van je gezondheid. Je kunt bijwerkingen melden via het meldformulier van het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb. Of via je arts of apotheker.

 

Heb je last van mogelijke bijwerkingen? Bespreek die met je arts of apotheker. En maak sowieso altijd melding van eventuele bijwerkingen van alle medicatie!