Toon menu

Cursus zelfmanagement

Wil je grip houden op je eigen leven? Zelf regie en controle over je leven nemen en je leven inrichten zoals jij dat zelf belangrijk vindt? Dan is de speciale zelfmanagementcursus ‘Reuma Uitgedaagd!’ wat voor jou.

 

Voor jongeren tussen 16 en 25 jaar zijn er aparte cursussen.

 

De cursusleiders zijn speciaal opgeleid en hebben zelf ook een vorm van reuma. Reuma uitgedaagd! wordt gegeven als livetraining (jongeren en volwassenen) en online (jongeren). Er komen veel thema’s aan bod: Hoe communiceer je met je omgeving en zorgverlening; hoe ga je om met je grenzen; wat doe je met je pijn, vermoeidheid en emoties; hoe leer je beter ontspannen en bewegen. Kijk op de site voor locaties en data. Deze cursus is ondergebracht bij het Reumafonds.

 

Binnenkort in Gouda!

Regelmatig wordt de cursus in Gouda gegeven, in de regel in het Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandlocatie, Bleulandlaan 10. Wil je meer informatie over de cursus in Gouda dan kun je contact opnemen met w.kop@reumafonds.nl ( 020 589 64 64),  of kijk op de site van  ‘Reuma Uitgedaagd!‘ Er is ook een digitaal aanmeldformulier voor de cursus in het GHZ.

Zelfmanagement bij fybromyalgie

Heb je fybromyalgie? Dan geeft de landelijke organisatie FES ook een eigen, op deze ziekte toegesneden zelfmanagementscursus. Deze wordt regelmatig ook in onze regio gegeven.
De cursus is bedoeld voor mensen die kortgeleden de diagnose fibromyalgie hebben gekregen. Het doel van de cursus is om mensen een steuntje in de rug te geven, hen te leren om zelf de regie te voeren over de aandoening.
De cursus wordt gegeven door getrainde ervaringsdeskundigen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur waarin verschillende onderwerpen aan bod komen
Informatie en aanmelden: j.vgemeren@fesinfo.nl.