Toon menu

De mensen

facebook logo
Het logo van het facebookaccount @Reumagroenehart. Daar kun je terecht voor actuele nieuwtjes, tips en informatie van andere organisaties die voor iemand met reuma interessant kan zijn. Onze tweets kun je ook vinden onder die naam.

De Reumavereniging bestaat uit mensen met reuma. Ook de vrijwilligers en de bestuursleden zijn mensen met reuma, in het Groene Hart. De vereniging wordt ondersteund door partners en hebben contact met professionals. Zo ontstaat een lokaal netwerk voor en door mensen met reuma.

De vereniging spreekt vanuit het standpunt van de patiënt en bekijkt zo ook het zorgaanbod. En geeft de informatie door waaraan mensen met reuma behoefte hebben. Heb jij ook reuma? En staat de informatie die jij wilt niet op onze site? Geef het door!

Wat doen wij

De Reumavereniging Gouda e.o. steunt op de volgende pijlers:

1. Deze website met goede informatie over reuma en aanverwante zaken, zoals over lokale regelingen, cursussen en tips. De mogelijkheid bieden om op internet onderling te communiceren.
  2. Een facebookaccount met nog veel meer actuele informatie over reuma en aanverwante zaken. Ook voor informatie met meer landelijke karakter of voor tips.
  3. Contactpunten in verschillende plaatsen in onze regio. Voor eventuele persoonlijke vragen of voor een luisterend oor. Zo worden signaleren opgevangen van gemeentelijke ontwikkelingen in de zorg.
  4. Minimaal twee keer per jaar is er een activiteit, voor onderling contact en informatie over wisselende onderwerpen voor iedereen die dat interesseert.
  5. Belangenbehartiging op lokaal niveau
  6. Stimuleren van beweegactiviteiten, o.a. met de organisatie van beweeggroepen in warm water.

Om dit alles te bereiken hebben we contact met veel verschillende organisaties, zowel landelijk als lokaal.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Een paar keer per jaar stuurt de vereniging een digitale nieuwsbrief rond, naar leden, vrienden en geïnteresseerden. De laatste uitgaven vind je hier. Wil je ze ook ontvangen zodra ze uitkomen? Meldt dit via het contactformulier. Wil je lid worden, de vereniging  steunen of meer informatie over de cijfers of de geschiedenis? Klik door in het menu.

Andere reumaverenigingen in de omgeving

In de wijde regio zijn ook andere plaatselijke verenigingen voor en door mensen met reuma actief. (RPV staat voor ReumaPatiëntenVereniging) Zie voor informatie op hun site.

RPV Zoetermeer

RPV Woerden

RPV Rotterdam

RPV Leiden