Toon menu

Ergotherapeut

Heb je vanwege je reuma moeite met sommige handelingen? Bij je dagelijkse activiteiten, zoals eten, drinken, aankleden of jezelf wassen of opmaken? Of juist bij je werk, je opleiding of het doen van je huishouden.

Of heb je een hobby waarbij je nu, met je reuma tegen problemen aanloopt? Dan kan een ergotherapeut samen met jou naar een oplossing zoeken om die handelingen toch mogelijk te maken. En dat hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn.  De behandelingen (max 10 uur) worden betaald vanuit het basispakket van je ziektekostenverzekering. Een aanvullende verzekering dekt wellicht meer behandelingen. Voor een afspraak kun je altijd terecht, met of zonder verwijzing.

Wat doet een ergotherapeut?
Een ergotherapeut helpt je je dagelijkse bezigheden uit te voeren op een manier waarbij je jouw gewrichten zo weinig mogelijk belast. Dit kan eventueel met een hulpmiddel of aanpassing.
De ergotherapeut kan je ook adviseren over aanpassingen in je woning waardoor je meer zelfstandig blijft.

Alphen aan den Rijn

Ergotherapie Alphen

Ergotherapie Alphen “Heeft u problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden? Bij het uit bed komen, het aankleden, het gebruik van de computer – eigenlijk bij alles wat u op een dag doet? De ergotherapeut helpt u om uw dagelijkse bezigheden te kunnen (blijven) uitvoeren, eventueel met een hulpmiddel of aanpassing én ondanks je reuma/ artrose. Maak dan een afspraak.”

Adres: Polluxstraat 1, 2402 BT Alphen aan den Rijn

Tel: 06-23872960 of mail info@ergotherapiealphen.nl

Gouda

Ergotherapie Gouda

Ergotherapeute Marinka Janssen: “Met ruim 20 jaar ervaring heb ik veel kennis opgedaan als ergotherapeut in verschillende settingen. Waaronder een aantal jaren in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam waar ik veel mensen met reuma en artrose heb behandeld. Samen kijken we hoe u dagelijkse activiteiten zo kunt uitvoeren dat uw gewrichten op een verantwoorde manier worden belast. Hierbij besteed ik aandacht aan:

  • het aanleren van goede (werk)houdingen en werkmethoden
  • Indien nodig het ondersteunen van pijnlijke/ontstoken gewrichten met behulp van een (hand)spalk
  • het vinden van een balans tussen wat u wilt/moet doen en wat u aan kunt
  • het geven van adviezen over het gebruik van handigheidjes/hulpmiddelen/(woning)aanpassingen

Samen inventariseren we welke dagelijkse activiteiten beperkt zijn en welke oplossingen er voor u mogelijk/haalbaar zijn.

Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen.”

Adres: Wilhelmina Pruisenlaan 139, 2807 KH Gouda (Goverwelle)  Gratis parkeren voor de deur

Tel. 06-45109245. of mail  info@ergotherapiegouda.nl

 

Ergotherapie Thuis

Ergotherapeute Simone Burger: “Wanneer uw gezondheid u in de steek laat, kan dit grote invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten. U wilt graag de regie in eigen hand hebben en blijven meedraaien in de maatschappij. Zelf boodschappen doen, het huishouden verzorgen of een maaltijd bereiden zijn slechts enkele voorbeelden. Ik richt me samen met u op uw mogelijkheden, rekening houdend met uw beperkingen door de reuma/artrose. Door te trainen, adviseren of door hulpmiddelen of voorzieningen aan te vragen (en te leren gebruiken) help ik u zolang mogelijk zelfstandig te functioneren. Ik kom graag bij u thuis langs voor een kennismakingsgesprek.”

Adres: Willen Barentszlaan 24, 2803 XP Gouda

Tel: 06-37175407 of mail info@ergotherapiethuis.com

 

Ergotherapiepraktijk Irmgard Odijk

“Ergotherapie maakt meedoen mogelijk!

En dat geldt voor iedereen. Of je nu 2 jaar bent of 88 jaar, jij of u, wilt blijven doen wat je altijd deed!

Zelfstandig blijven: zelfstandig wassen, aankleden, spelen, naar school of werk gaan, reizen of je hobby’s uitoefenen, helaas, mét al je beperkingen, dat is wat je wil!

Samen met jou, u, je partner en/ of je ouders bekijken we jou hulpvraag.

Als ergotherapeut denk ik breed met je mee.

We bekijken:

  • of het ánders kan,
  • wat je zou kunnen doen om meer energie over te houden
  • wat te trainen valt en hoe je dat het beste kan doen
  • uitgangshoudingen
  • of een hulpmiddel of (huis)aanpassing wellicht wat voor je zou kunnen betekenen en of vergoeding mogelijk is.
  • betrekken we desgewenst de mensen om je heen. Hoe fijn is het immers als ze snappen waar je af en toe  hulp nodig hebt en hoe ze die het beste kunnen geven.

Met 24 jaar werkervaring als ergotherapeut in kinderrevalidatie, verstandelijk gehandicaptenzorg, volwassen revalidatie en verpleeghuiszorg heb ik veel kennis en werkopgedaan. Ik bied ergotherapeutische behandeling aan voor iedereen voor alle leeftijden.

In mijn prachtige praktijk of bij u thuis. Consulten op de werkplek of op school zijn zeker ook mogelijk.

Neem gerust contact op als u vragen heeft!”

Adres: Krugerlaan 20a, 2806 EJ Gouda

Tel:06-24588158

Mail: ergotherapie@irmgardodijk.nl

Website: www.irmgardodijk.nl

 

Ergopret: Ergotherapie voor kinderen in Gouda

Kinderergotherapeut Mariëtte van der Wel van Ergopret (onderdeel van kindertherapeutisch centrum De Leeuwensprong): “Een kinderergotherapeut helpt het kind om de dagelijks bezigheden te kunnen (blijven) uitvoeren, eventueel met een hulpmiddel of aanpassing én ondanks de reuma. Ook adviseert de ergotherapeut over hulpmiddelen, over het wel of niet aanschaffen en het gebruik ervan. De ergotherapeut kan ook adviseren over aanpassingen in de woning en op school.”

Adres: KTC De Leeuwensprong, Leeuwenburg 10, 2804 WN Gouda

tel: 06 – 422 63 229 of vul het contactformulier van ergopret in.

 

Gemeente Zuidplas (o.a. Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen)

Ergotherapiepraktijk Remmerswaal

Maaike Remmerswaal, ergotherapeute van Ergotherapiepraktijk Remmerswaal: “Ik werk zelf veel met mensen die door reuma of artrose klachten en beperkingen ondervinden. Dit varieert van adviezen over belasting en belastbaarheid, instructie en levering van braces voor polsen en handen, handtherapie, praktisch oefenen met schrijven of bijvoorbeeld hulpmiddelen tot het uitleg geven over de praktische manieren om gewrichten te ontzien of op een zo goed mogelijke wijze in te zetten tijdens het dagelijks handelen. Mijn werkgebied is de gemeente Zuidplas en omgeving.

Adres:

Hoofdlocatie en postadres: Zorgpunt Zuidplas, Ergotherapiepraktijk Remmerswaal, IJslandsmos 4, 2914 SH Nieuwerkerk aan den IJssel

Spreekuurlocatie (alleen op afspraak): Gezondheidscentrum De Hoeksteen, Burgemeester Brandtstraat 56A, 2841 XD Moordrecht

Tel: 06 82002771 of mail info@ergotherapieremmerswaal.nl