Toon menu

Gemeente Krimpenerwaard

Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist.

Zie voor algemene vragen over waar je voor zorg en ondersteuning terecht kunt de website www.regelhulp.nl. Hieronder is per onderwerp te vinden waar je in de gemeente Krimpenerwaard terecht kunt.

 

 

Algemene contactgegevens:

Hoofdvestiging: Kantoor Stolwijk, Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk.
Postadres: Postbus 51, 2820 AB Stolwijk

Tel: 14 0182

Email Info@krimpenerwaard.nl
website: www. krimpenerwaard.nl

 

 

Heb je zorg of hulp nodig voor jezelf of je ouders?

Bij het loket Samenleving en Zorg kunt u terecht voor al uw (nieuwe) vragen over zorg, welzijn en inkomen*. Eenvoudige vragen worden door dit loket beantwoord en/of opgepakt.

*Voor inwoners van Ouderkerk en Nederlek biedt welzijnsorganisatie Stichting WON op een aantal locaties ook een inloopmogelijkheid aan voor advies en vragen.

Bereikbaarheid loket
Bezoekadres:             Alingersteeg 2, 2861 AH Bergambacht
Telefoon:                    140182
Openingstijden:        maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur

Maak een afspraak
Het loket Samenleving en Zorg gaat zoveel mogelijk werken op afspraak. Je kunt een afspraak maken via het telefoonnummer 140182. In de toekomst wordt het ook mogelijk om via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl een afspraak te maken.

Voor de meer ingewikkelde kwesties wordt je doorverwezen naar een van de drie Sociale Teams: Sociaal Team Bergambacht/Vlist, Sociaal Team Ouderkerk/Nederlek en Sociaal Team Schoonhoven.

 

NB: Voor Persoonsgebonden Budget kun je ook terecht bij de sociale verzekeringsbank.

Heb je verpleging of verzorging thuis nodig kan contact opgenomen worden met een wijkverpleegkundige. Informeer bij huisarts of gemeente naar aanbieders in uw buurt. Zo’n aanbieder is bijvoorbeeld Vierstroom Zorg Thuis. Telefoon 088 0444 888, email info@vierstroomzorgthuis.nl

 

Heb je zorgen, vragen of hulp nodig voor je kinderen?

Voor meer complexe vragen en vragen rondom jeugd en gezin zorgt het loket Samenleving en Zorg (zie boven) ervoor dat een sociaal team wordt ingezet. In een sociaal team werken de gemeente en diverse zorg- en welzijnspartijen samen. Het sociaal team kijkt samen met u naar een oplossing.

 

Zaken rond werk en inkomen?

Je kunt contact opnemen met de gemeente.

Of je neemt contact op met het UWV.

 

Wil je iets voor een ander betekenen, vrijwilliger worden of ben op zoek naar activiteiten?

In de gemeente Krimpenerwaard kun je zoeken naar iets wat bij je past op diverse manieren:

Via de site van Indeed kun je op zoek gaan naar vrijwilligerswerk (er staan ook betaalde vacatures op). Vul bij de zoekfunctie “vrijwilliger”en je woonplaats in.

Natuurlijk kun je je als vrijwilliger bij de Reumavereniging aanmelden!

Ook het Rode Kruis zoekt bijvoorbeeld vrijwilligers in de Krimenerwaard.

 

Waar kan ik voor andere zorg terecht?

Mantelzorgondersteuning:

de welzijnsstichtingen in de gemeente bieden vaak ondersteuning aan vrijwilligers en mantelzorgers. Dit zijn de stichting SWO (Bergambacht, Ammerstol, Berkenwoude), de Stichting SWOS (Schoonhoven) en de Stichting WON (Lekkerkerk, Ouderkerk, Gouderak en Krimpen aan de Lek).

 

Klachten over je zorg?

Adviespuntzorgbelang.nl, 0900 2437070, Ma. t/m vr. 09:00-16:30 uur (10 cent per minuut).

Klachten over je zorgaanbieder of hulpverlener dien je in bij  de betreffende zorgleverancier. De contactgegevens vind je op je beschikking.

Ontevreden over hoe de gemeente je klacht behandeld? Dan kun je terecht bij de Nationale ombudsman.  Tel 0800 33 55 555 (ma t/m vrij 09.00 tot 17.00 uur)

 

* De gegevens zijn deels afkomstig uit gemeentelijke informatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleent. De informatie op deze pagina is verzameld door Marian Bertens, vrijwilliger van de Reumavereniging. Heb je aanvullingen, neem contact met haar op.