Toon menu

Jong en reuma

Als je jong bent en je krijgt reuma, kom je voor andere vragen te staan dan iemand die op oudere leeftijd reuma krijgt. Hoe zit het met school en opleiding? Welke opleiding en wat voor beroep kan ik het beste kiezen? Kan ik met reuma kinderen krijgen? In de Reumavereniging Gouda en omstreken zijn mensen die ook op jonge(re) leeftijd reuma kregen en je daarover kunnen vertellen. Wil je met hen in contact komen? Mail ons via het contactformulier.

 

Landelijke reuma-organisaties voor jongeren

De zelfmanagamentscursus Reuma Uitgedaagd! heeft ook een speciale editie voor jongeren met reuma.

Er zijn ook twee landelijke reumaverenigingen waar je bij terecht kunt: Er is een vereniging voor ouders van kinderen met reuma en een vereniging (Youth-R-Well.com) voor en van jongeren met reuma tot 30 jaar. Ook kun je veel informatie vinden op www.jong-en-reuma.nl.

Interessante sites

De organisatie Ieder(in) biedt ook specifieke informatie over jongeren en zorg, bijvoorbeeld over hoe dat dan moet op school.

De organisatie All of me biedt jonge mensen met een beperking een platform waar je elkaar kunt vinden. Dat biedt herkenning, helpt je sterk in je schoenen te staan, lekker in je vel te zitten en grip op je leven te krijgen. Je vindt er informatie, oefeningen, tips en trucs. Leer van anderen over dingen die jou bezig houden of ga gewoon lekker in je eentje aan de slag.

Een interessante site is www.pain2power.nl. Coach Inge Dekker is  coach en trainer voor jonge mensen met een chronische ziekte én spreekt ook uit eigen ervaring. Op de site makkelijk toepasbare tips en een handig downloadbaar gratis e-boek “JONG & CHRONISCH ZIEK? Haal meer uit je leven.”

Specialistische zorg voor jongeren en kinderen

In Gouda zit een kindertherapeutisch centrum (de Leeuwensprong). De behandeling van kinderen en jongeren met reuma vergt vaak een andere invalshoek en aanpak.

 

Zwanger en reuma

We kunnen je ervaringen bieden over zwangerschap en reuma. Enkele leden hebben daar persoonlijk ervaring mee. Neem gewoon eens contact op en laat je bijpraten.

Mensendiecktherapiepraktijk Waddinxveen heeft speciale kennis in huis over de combinatie reuma en zwangerschap. De oefentherapeut heeft een reuma-aantekening, een speciale bijscholing over reuma. Zie ook hun facebooktips.

 

Ik kreeg met mijn handen de voetjes van mijn baby niet goed vastgepakt bij het verschonen.

Een ergotherapeute heeft een oplossing bedacht: van zacht materiaal en klittenband iets gemaakt

waardoor ik zijn voetjes bij elkaar kon ‘binden’ en hem zo makkelijk kon verschonen.

Een prima oplossing! Yvonne, Gouda

NB: De Reumavereniging is niet verantwoordelijk voor diensten, geleverd door derden, vermeld op deze website.