Toon menu

Jouw belang

De reumavereniging Gouda e.o. informeert, knoopt mensen uit de regio aan elkaar én behartigt de belangen van mensen met reuma. Met zorgverleners zoals GHZ, poli reumatologie en met diverse therapeuten, bijvoorbeeld in het artrosenet Midden Holland  hebben we goed contact. In het Transmuraal netwerk komen diverse regionale zorgverleners bij elkaar. Hier heeft de vereniging een luisterend oor en spreken de vrijwilligers van de vereniging mee om het patientenperspectef in te brengen.

 

Landelijke belangenorganisaties

Op landelijk gebied wordt ook gewerkt aan belangen van mensen met reuma. Bij diverse landelijke organisaties is de Reumavereniging betrokken. Zo werken we mee aan landelijke belangenbehartiging. Er zijn organisaties, specifiek voor mensen met reuma, zoals Reumazorg Nederland (RZN), Reumafonds, en landelijke organisaties voor specifieke soorten reuma zoals FES (fibromyalgie) of P-AL (poly-artrose)  e.a. En er zijn organisaties die de belangen van mensen met een beperking in het algemeen behartigen, zoals Ieder(in) en de Patiëntenfederatie Nederland.

 

Landelijk zijn we aangesloten bij ReumaZorg Nederland en Ieder(in). Deze organisaties behartigen belangen op landelijk niveau. Door actief aanwezig te zijn op ALV’s en signalen op lokaal gebied door te geven werkt de Reumavereniging zo ook aan belangen van mensen met reuma. Als zelfstandige vereniging hebben wij ook contacten met het Reumafonds en ontvangen wij subsidie van deze organisatie.

Kies een organisatie uit de linkerkolom en lees wat zij doen en welke rol de reumavereniging hierbij speelt.