Toon menu

Ledenvoordelen

Alle activiteiten zijn (grotendeels) ook bedoeld voor niet-leden. Voor leden zijn wel meer voordelen te behalen zijn (toegang tot het forum, kortingen). Doe je mee!? Word lid! Profiteer van de ledenvoordelen, help mee om anderen met reuma te helpen, leer zelf beter te leven met reuma, door tips en adviezen van mensen met ervaring. Het lidmaatschap kost € 15 per jaar.

Lid zijn van de Reumaverenging heeft voordelen. Op de home-pagina (links) staat ‘het voordeel van de maand’. Dat zijn vaak tijdelijke kortingen. Permanente voordelen zijn:

 

Lokaal:

 

Cursus Feldenkrais, 6 euro korting op proeflessen

Wat is dat, Feldenkrais? Je voert (grotendeels liggend) bewegingen uit. Vaak ga je met één lichaamsdeel, zacht bewegend aan de slag. “Bewustworden door bewegen” is de centrale gedachte van deze methode. Het is een training in waarnemen: wát doe je als je beweegt? Door je aandacht verbetert de kwaliteit van je bewegingen. Je leert waar ongemakken bij het bewegen vandaan komen en wat je zelf kunt doen om deze te verminderen of zelfs te doen verdwijnen. Je leert wat de innerlijke samenhang is van de onderdelen van je bewegingsapparaat en hoe je het zwaardere en lichtere werk beter kan verdelen. Spieren en gewrichten worden dan niet langer overbelast en dat heeft een positieve invloed op de beleving van pijn.

Hoe gaat dat praktisch? Beslissend is dat je de bewegingen langzaam en met aandacht uitvoert en alleen voor zover het voor jou gemakkelijk voelt. Er wordt gelegen op matjes (of soms op een stoel gezeten) en op het einde van de les voel je in het staan en lopen wat het effect van de bewegingen is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld yoga (waarbij je allerlei vaste posities moet aannemen) gaat het erom dat je de bewegingen uitdrukkelijk binnen je bereik doet. Als mens met reuma kun je wellicht niet alle bewegingen meedoen, maar dat is geen probleem, integendeel, je moet je namelijk juist níet inspannen. Je doet wat je kunt en verder niet. De methode gaat niet uit van je beperkingen maar probeert juist aan te boren wat je wél kunt. En dit kan alleen op een uiterst vriendelijke manier gebeuren, dus zonder forceren en zonder puffen en zweten.

Wat bereik ik ermee? Het te verwachten resultaat is dat je coördinatie verbetert, je stabiliteit en soepelheid toenemen en je ademhaling gemakkelijker wordt: bewegen wordt lichter en daarmee weer iets plezieriger. Daarmee krijg je ook een andere kijk op jezelf en wat je wel en niet kunt.

Het aanbod: Je kunt als lid van de Reumavereniging tegen gereduceerde prijs drie proeflessen volgen bij Feldenkraisdocente Marleen van den Stap om eens te kijken of deze methode je aanstaat. Je betaalt hiervoor € 30,00 in plaats van € 36,00. Voor actuele lestijden, -plaatsen, aanmelden en nog meer info zie de website van deze Feldenkraisdocente.

(Yvonne, Gouda) Ik heb nu een korte cursus meegedaan, maar ga er zeker mee door.

Er is bij de cursus volop ruimte als je eens niet een oefening meedoet. Docente Marleen heeft daar oog voor.  

Ik kan zelf niet opstaan en gaan zitten, maar er is een (helaas maar een) bank aanwezig waar ik gebruik van kan maken.

Zeker de moeite waard om eens uit te proberen!  

Ik ontdek fysiek wat ik wel en niet kan bewegen, waar moeite zit en hoe ik daar wat mee kan doen.

Goed om eens zacht en zonder veel moeite bezig te zijn, toch heel wat anders dan fysio of yoga.

Korting van 2,50 op pedicurebehanding (met certificaat reumatische voet)

 Voor leden kost een pedicurebehandeling bij Le Beautique 27,50 ipv 29 euro. Behandelingen vinden plaats in eigen praktijk op begane grond. De praktijk is aangesloten bij Pro-voet. En de pedicure, Karin, heeft een speciale opleiding gevolgd om kundig om te kunnen gaan met reumatische voetklachten (het certificaat reumatische voet). Adres: Nieuwe Gouwe Oostzijde 98 te Gouda, tel: 06-19047490, info@Le-Beautique.nl. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en er is een bushalte op 2 minuten lopen.

De pedicure-behandeling duurt ongeveer 45 minuten en bestaat uit de volgende onderdelen: nagels knippen, eelt verwijderen, nagelomgeving reinigen, mechanisch behandelen van eelt/nagelomgeving, eventueel behandelen van likdoorn, ingegroeide nagel en/of kloven en een lichte massage/incrèmen. (Nagels lakken is ook mogelijk tegen meerprijs.) Karin werkt ook eventueel ’s avonds!

NB: Mogelijk kom je in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je verzekeraar. Vaak is daar ook een verwijsbrief van een arts voor nodig. Maar vraag en kijk dit zelf even goed na!

 

Training/afvallen op Maat in Gouda en Gouderak, 15 % korting

 Wanneer? Op afspraak.

Waar? Fysiotherapie Oranjestaete is een grotere praktijk met meerdere vestigingen in Gouda en een in Gouderak.

Kosten? Afhankelijk van je persoonlijke plan.  Leden krijgen 15 % korting. Vermeld bij het maken van een afspraak dat je lid bent van de Reumavereniging.

Wat? Training op Maat (T.O.M.) is training onder begeleiding van een fysiotherapeut en afvallen op maat (A.O.M.) is zoals T.O.M. maar dan gericht op afvallen in samenwerking met een diëtiste.

 

Proefles keramiek in Gouda, 4 euro korting

DSC_0040 keramiek

Wanneer? Dinsdag- of woensdagavond 19.00 – 21.15 uur of woensdagochtend 9.30 – 11.45 uur.

Waar? Gouda (wijk Bloemendaal)

Kosten? De proefles kost 13,50 euro (voor leden 10,00), dit is inclusief het gebruik van klei en materialen en eventueel het bakken en glazuren van gemaakt werk.

Wat? Wil je een creatieve hobby, maar heb je door reuma weinig kracht in je handen? Klei is zacht, je kunt met kleine plukken wat opbouwen. Tegelijk is het een soort training voor je handspieren. Bij Kiek Keramiek werk je in een kleine groep (3-6 mensen) waardoor er volop aandacht is en lerares Kiki heeft affiniteit met je beperkingen. Leden van de Reumavereniging kunnen het voordelig een keer komen proberen tijdens de reguliere les (van ruim 2 uur) NB: je zit op een hoge kruk, en werkt aan een werkbank. Voor een afspraak en exacte tijden kijk op  Kiek Keramiek. Ledenvoordeel wordt deels (2,50) door de Reumavereniging betaald).

 

«Yvonne (Gouda) over keramiekles: “ik ben na afloop ontspannen en heb nooit

extra pijn. Mijn handen blijven zo in conditie. Bovendien is het heel leuk om

wat te zien groeien onder je handen waar je thuis, als ’t eenmaal gebakken is, ook nog plezier van hebt.»

Cursus Ontspannen in Waddinxveen, 10 euro korting

NB: inschrijven op deze cursus is niet meer mogelijk. Wellicht komt in de toekomst weer een soortgelijke cursus (met soortgelijke korting). Geinteresseerd? Informeer bij de betreffende therapeut.

Wanneer? De oefengroepen beginnen 6 november 2015 (december geen les, januari vervolg), op vrijdagochtend 11.15 – 12.15 uur .

Waar? Marijke Esseboom van Mensendieck Waddinxveen geeft de lessen in haar praktijk

Kosten? € 75,- voldoen bij de eerste les. Lid van de Reumavereniging? Dan krijg je 10 euro korting. Wil je meedoen? Neem dan contact op via (0182) 619340 of mail de praktijk. Vol is vol!

Wat? Je leert tijdens je dagelijkse bezigheden eerder (onnodige) spierspanningen te herkennen en hierop te anticiperen, waardoor klachten kunnen worden voorkomen. Je leert oefeningen voor totaal ontspanning, zowel liggend, zittend, staand en in beweging. Dit wordt gecombineerd met adembewustwording en ademverruiming. Daarna leer je deze nieuwe vaardigheden toepassen in dagelijks veel voorkomende handelingen.

 

 

Algemeen:

 

Collectiviteitskorting op ziektekostenverzekering

Via Verzekeraar Zorg en Zekerheid, Menzis of Agis kun je korting krijgen op je ziektekostenverzekering.  Mail even naar info@reumagouda.nl voor meer informatie en de kortingscodes. Met Zorg en Zekerheid heeft de Vereniging direct contact. Zie hier voor informatie over collectieve contracten bij deze verzekeraar. Leden kunnen via inloggen bij het forum eventuele kortingscodes bekijken.

 

Korting op voedingssuplementen, natuurgeneesmiddelen e.d.

Natuur Apotheek Dynamis is een gespecialiseerde Nederlandse leverancier van natuurlijke geneesmiddelen. Je kunt bij hen terecht voor homeopathische, fytotherapeutische en orthomoleculaire middelen. En ook voor  voedingssupplementen en reformproducten, voor aanvullende vitaminen en mineralen en Pre- of probiotica, glucosamine en chondroïtine.

Als lid van de Reumavereniging Gouda en omstreken krijg je 15% extra korting als je bestelt op www.dynamisshop.nl. Je moet dan bij de winkelwagen bij “kortingbon’ de kortingscode invullen. Voor de kortingscode: kijk op het forum bij “korting” of neem even contact op met ons. Voor vragen aan de Natuur Apotheek mail  info@natuurapotheekdynamis.nl .

 

Ook krijg je (tijdelijk) korting via de website van De Roode Roos. Je moet een bewijs van je lidmaatschap overleggen. Je kunt dit aanvragen bij het secretariaat.

 

 

NB: Meld of bespreek alternatieve middelen die je gebruikt met je arts. En informeer jezelf. Raadpleeg bijvoorbeeld het boek “REUMA & Alternatieve behandelmethoden”, Auteurs: Prof. dr. Hans Rasker en dr. Bart van den Bemt, 2014, uitgegeven en verkrijgbaar bij het Reumafonds.

 

 

NB: Ledenvoordelen worden soms aangeboden door derden, soms gezamenlijk door derden i.s.m. de Reumavereniging. Leden kunnen onbeperkt deelnemen aan ledenvoordelen door derden. Het door de vereniging aangeboden voordeel mag per persoon per jaar opgeteld echter nooit méér bedragen dan het lidmaatschapsgeld.  Als een ledenvoordeel deels door de vereniging wordt betaald staat dat erbij. Degene die de korting geeft, heeft het recht om bij de vereniging te informeren of je lid bent.

NB: de Reumavereniging biedt leden graag een korting. En willen graag met goede partners hiervoor in zee. Maar we kunnen niet garant staan voor de kwaliteit van het gebodene.