Toon menu

Ziekenhuis

In onze regio bevind zicht het Groene Hart Ziekenhuis. Dit ziekenhuis bevind zich in Gouda en heeft lokale dependances in Nieuwerkerk en Schoonhoven. Zie hier voor de site van het Groene Hart Ziekenhuis. Specifieke informatie over de reumapoli vind je hier.

Reumavereniging Gouda e.o. heeft allerlei zorgverleners in het GHZ geinterviewd. De gefilmde interview vind je hier.

 

Gratis regiobus

DSC_0942Als patiënt van het GHZ kun je gratis met de GHZ-regiobus naar je afspraak. Er zijn vaste opstapplaatsen en -tijden. Rolstoelen kunnen helaas niet mee. Wel mee kunnen kinderwagen, opvouwbare rollator en één begeleider. De regiobus is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het GHZ.

 

Inloop in Nieuwerkerk

De ReumaPatientenVereniging van Nieuwerkerk a/d IJssel heeft maandelijks op vrijdagochtend een inloopspreekuur voor reumapatiënten, in de wachtruimte van de poli in Nieuwerkerk. Je kunt persoonlijk in gesprek met ervaringesdeskundigen (mensen die ook reuma hebben), en er is informatiemateriaal. Je kunt zo ook persoonlijk kennismaken met deze RPV. 

 

Kies je ziekenhuis

Op de site Kies uw Reumazorg kun je álle ziekenhuizen in Nederland naast elkaar zetten op zelf te selecteren reumakwaliteiten. Ook de Zorgkaart Nederland biedt vergelijkingstools. Zo kun je het ziekenhuis kiezen dat om redenen die jij belangrijk vindt bij jou past.

 

Vrienden van het Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart ziekenhuis heeft een stichting die binnen het ziekenhuis de patiënten iets extra’s wil bieden. Deze stichting stelt zich graag aan u voor:

“Samen gaat onze zorg verder

Logo Vrienden van het GHZReumapatiënten uit de regio Gouda bezoeken regelmatig het Groene Hart Ziekenhuis. Dit ziekenhuis wil haar patiënten

graag méér bieden dan alleen medische zorg. De stichting Vrienden van het GHZ ondersteunt hierbij en maakt het verblijf van de patiënt en

zijn familie zo aangenaam mogelijk. Zo konden eerder belangrijke voorzieningen, waaronder familiekamers, activiteitenruimten

voor ouderen, speeltorens en het stiltecentrum gerealiseerd worden.
Renate Visser, vrijwilliger bij Reumavereniging Gouda: “Bij veel goede doelen

weet je nooit zeker wat er met jouw donatie gebeurd. Door de

kleinschaligheid van de Vrienden van het GHZ is het heel zichtbaar

wat er met jouw gift gebeurd. De behandelaars in het GHZ nemen me

zeer serieus, hierdoor voel ik me gerespecteerd. En het kopje muntthee na afloop van de controles

in het Greencafé maakt het goede gevoel compleet! Om die redenen ben ik Vriend geworden.”

Ook Vriend worden?
Wanneer u Vriend wordt, dan steunt u onze projecten maandelijks met een kleine gift.

Als dank krijgt u Freek, de GHZ giraffe, als knuffel cadeau. Klik voor meer informatie hier.”